84 dkg liszt
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás
kenés: tojás
Tej,tejföl, tojás, élesztő összekeverni. Hozzá liszt, cukor, só dagaszt 5 perc, hozzá a vaj, 5 perc dagaszt. 45 perc keleszt. 6 db 80 g zsemle, gömbölyíteni. Kiflinek 300 g gömbölyíteni, a maradék kenyér gömbölyíteni. 30 perc pihi.
Zsemle ellapítani, feltekerni, 35 - 40 cm hurkát sodorni, ,aló, felső száll bedug.Tojással leken.
Kifli ellapogat, kinyújt , nem lisztezni ,25 -30 cm kört nyújtani 6 fele vágni,
felhajtani. / tölthető/. Lekenni. 25 -30 perc pihi.
Megformázni a kenyeret.Lenni.
195 fok alsó-felső sütés . Lekenni tojással. Megszór mag. Zsemle -kifli 15 perc. Kenyér 25-30 perc.
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, addig amíg csomómentes nem lesz. Egy sűrű palacsintaszerű tésztát fogunk így kapni. Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy pár csepp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt jól ősze dagasztom majd le takarva kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű