-6 dkg tápióka liszt
-4 dkg szezámmag liszt
-2,5 dl sűrű kókusztej
-1 tk só
-2 tk. olíva olaj
A hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, addig amíg csomómentes nem lesz. Egy sűrű palacsintaszerű tésztát fogunk így kapni.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy pár csepp olajjal, majd öntsünk bele egy adag tésztát. Én ezt úgy csináltam, hogy egy 1/4 cup-os mérőedénnyel öntöttem bele, ettől lettek szép egyenlőek. Ez kb olyan 60 ml, ha esetleg valakinek nincs ilyenje.
Ezután csak süssük lassú tűzön mindkét oldalát készre, finom ropogósra. Mi többször is ettünk belőle, ha serpenyőben melegítjük meg, ugyanolyan ropogós marad a külseje.
A leveles tésztát kockákra vágjuk, úgy hogy a muffinsütőben kényelmesen elférjenek. Megtöltjük a következő töltelékkel: A sonkát és a hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük. A lisztet dagasztótálba tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint a liszttel elmorzsoljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (tejfölt csak annyit tegyünk bele, amennyit felvesz a liszt) 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1 A kenyérsütőgép tartályába mérünk minden összetevőt, és bedagasztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű