menu

Családireceptkönyv.hu

55. FOKHAGYMÁS GALUSKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 személyre
2 csésze reszelt mozzarella (alacsony zsírtartalmú, kissé kiszáradt darabból ideális készíteni, hogy ne essen szét)
3 tojás sárgája
1 tk. fokhagyma por

pirításhoz
vaj vagy olívaolaj

Elkészítés:


Helyezd a sajtot és a fokhagymaport egy mikrózható tálba, és keverd össze. Tedd mikróba egy-másfél percre, hogy a sajt megolvadjon.
Egyenként keverd bele a tojássárgákat. Sima galuskatésztát kapsz.
Oszd a tésztát 4 részre, és tedd hűtőbe legalább 10 percre.
Egy kiolajozott szilikonlapon (vagy sütőpapíron) a kezeddel nyújtsd a labdákat kígyó formájúra.
Késsel vagdosd el galuska (vagy olasz gnocchi) méretűre, kb. 2 ½ -3 cm hosszú darabokra. Egy sorból kb. 14-15 darab jön ki. Egy villa hátuljával nyomj bele mintát.
Egy nagy fazékban forralj sós vizet. Ha már zubog, szórd bele az összes galuskát, és forrás után főzd 2-3 percig, vagy míg az összes föl nem jön a tetejére. Szűrd le.
Közepes hőmérsékletűre forrósíts föl egy nagy serpenyőt. Hevítsd fel benne a vajat vagy olajat.
Pirítsd aranybarnára a galuskák mindkét oldalát. Ez 1-2 perc lesz.
Fűszerezd sóval, borssal

Tejszínes gombamártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Főtt kukorica
Főtt kukorica

A kukoricákat a külső héjától megfosztom, hagyok rajta a belső vékony héjból és bő vízben felteszem főni. Amikor megfőtt, kiszedem leszedem a maradék héjat és tálalom. Jó étvágyat...

Elkészítési idő: 0,40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Maresz Túró gombóca
Maresz Túró gombóca

A túrót és tojásokat és búzadarát és cukrot jól kikeverni és állni hagyni, 5- 10 percet, hogy a dara jól felszívja a tojások sárgáját. Addig meglehet csinálni a pirított zsemlem...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Rántott sajt
Rántott sajt

A sajtot reszeld le, add hozzá a lisztet, majd a szódabikarbónát és a tojást. Kanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. Egy sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnod. Tedd a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Kenyérlángos (langalló) Töki pompos
Kenyérlángos (langalló) Töki pompos

1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) 2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk