1 kg liszt
2 dkg margarin
1,5 dkg só
1,5 dkg cukor
sikér
3 dkg élesztő
30 ml tej
20 ml víz
dagaszt, kemény tészta. 15 perc pihi.
20 felé oszt, gömbölyít. 15 perc pihi. Tésztagépen átenged. Felteker.
kel 35-40 perc. Spiccel 240 fok 15 perc gőz,
Bársony Krisztiűn
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűLiszt, só, élesztő,víz dagasztani /könnyű tészta/,bele az olaj.Hólyagosra dagasztani. Kb .1 óra kelni.8 felé osztani. Közben a vizet a szódabikarbonával felforralni. Tepsibe papí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű