este:30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 80 dkg liszt
1 kk cukor
3-4 dl víz
1 ek só
dagaszt 30 perc kel
átgyúr 90 p kel, oszt gömbölyít
formáz 30 p kel
bevág, spriccel
200 fok 20 perc gőzbe,vizes edény ki
még 30 p süt,spricc
Keverjük össze a ozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom. 2. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű