menu

Családireceptkönyv.hu

205.FRANCIA KENYÉR VAGY BOLILLÓ


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 gramm búzaliszt
2 evőkanál só
1 evőkanál cukor
1 és fél evőkanál száraz élesztő
1 és fél pohár víz
3 evőkanál zsiradék vagy olaj

Elkészítés:


A lisztből szökőkútot formázunk, a közepébe helyezzük az élesztőt és fél csésze vizet, hogy feloldódjon. Várjon 10 percet, amíg az élesztő aktiválódik.
A búzalisztet fokozatosan elkeverjük a vízzel. Apránként hozzáadjuk a sót és a cukrot.
Adjunk hozzá növényi zsiradékot vagy olajat, és folytassuk a paszta bedolgozását.
10 percig gyúrjuk, hogy rugalmas és kemény tésztát kapjunk. Könnyen le kell válnia az előkészítő asztalról.
Ha elérte az állagot, tegye a tésztát egy tálba, és fedje le műanyaggal, hogy ne száradjon ki. Hagyjuk állni, amíg a duplájára nem nő. 23°C hőmérsékleten. Körülbelül 1 órát vesz igénybe, ez a körülményektől függően változhat.
Kivágjuk a tésztát, és erővel újra átgyúrjuk. Vágjuk 10 egyenlő részre.
Vegyünk mindegyik darabot, és formázzuk őket golyóvá. Később simítsd el egy kicsit, és húzd befelé a kontúrokat. Végül a tésztát egy kicsit a közepe felé fordítsuk, hogy bolillo formát vegyen. Az eljárás megkönnyítése érdekében egy kis lisztet tehet az asztalra. Viaszpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Várjon egy kicsit, amíg a tészta térfogata ismét megduplázódik.
Késsel vágjunk körülbelül egy centiméter mélyen a doboz mentén.
Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra, és helyezzük be a tepsit. Az aljára helyezzen még egy tálcát vízzel, ez a titka annak, hogy a bolilloit tökéletes legyen. 15 percig sütjük, vagy amíg el nem éri a kívánt színt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Marokkói kenyérke - harcha (Sóbors)
Marokkói kenyérke - harcha (Sóbors)

Az élesztőt és a cukrot keverjük bele a 60 milliliternyi kézmeleg vízbe. Tegyük félre 10 percre, míg fel nem fut. Egy nagy tálban keverjük össze a búzadarát, a sütőport és a sót...

Elkészítési idő: 20+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
237. Zürichi kenyér /jénai/
237. Zürichi kenyér /jénai/

Dagasztani,ha összeállt bele a margarin. 30 perc pihenés után átgyúrni.1-másfél órát keleszteni duplájára.Formázni ,hajtogatni /jobbról,balról középre,felül-alul háromszögbe / és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
194. Bevált kenyér
194. Bevált kenyér

kovászkészítés: 1. nap 100 g víz és 100 g liszt,jól összekeverni,letakarni 2.nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előző...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vágott zsemle
vágott zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk