300 g (2 2/5 csésze) liszt
100 ml (2/5 csésze) meleg víz
100 ml (2/5 csésze) meleg tej
7 g száraz élesztő
5 g (1 teáskanál) cukor
2 g (½ teáskanál) só
16 ml (2 evőkanál) olívaolaj
Töltelékhez
450 g burgonya
2 g (½ teáskanál) só
100 g sonka
100 g mozzarella sajt
Adjuk hozzá a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot a tálba. Keverjük össze. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és összegyúrjuk a tésztát. Adjuk hozzá az olajat, gyúrjuk még egy kicsit, és tegyük a tésztát egy olajozott tálba.
60 percig pihentetjük.
A burgonyát kockára vágjuk, és megfőzzük.
Ha megfőtt a burgonya, sózzuk és pépesítjük.
8 részre osztjuk és golyókat formázunk, amibe sajtot és sonkát teszünk.
Ha megkelt a tészta, 8 részre osztjuk.
A tésztát sodrófával kinyújtjuk, és krumpligolyóval megtöltjük.
Olajozott serpenyőben kisütjük.
A gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is. A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA turmixgépe beleöntjük az áfonyát, hozzáadjuk a tejet, joghurtot, mézet, majd hagyjuk, hogy a többit a gép intézze. Ha picit tartalmasabbra vágyunk, mehet bele egy kis zabpehely i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni. Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük. Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű