2 bögre liszt
2 bögre túró
1,5 bögre gyümölcs
1 bögre kefir
1 bögre cukor
fél bögre olaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
fél citrom
Egy tálban keverd össze a tojást, a kefirt, az olajat és a cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a villával kicsit átnyomkodott túrót. Az egészet alaposan dolgozd össze.
Öntsd a tésztát egy kivajazott és kimorzsázott tepsibe, majd szórd rá a gyümölcsöt. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld, hogy átsült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Porcukorral meghintve kínáld.
Lassú lángon felmelegítem és a kihűlt süteményt beborítom vele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat – a porcukor kivételével – összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd egy fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.Közben a töltelékhez lereszeljük az almát és az édesítővel,fehéjjal,pici citromlével felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétestészta sikere elsősorban a liszt minőségétől függ. Minél dúsabb sikérben a liszt, annál ruganyosabb a belőle készült rétestészta, annál vékonyabbra lehet szakadás mentesen k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű