Személyenként 2-3 burgonya, vaj, sajt, szalonna, bacon szalonna, fűszerek.
Alaposan tisztítsuk meg a krumplit.
Kb. 2-3 mm távolságra szépen vagdossuk be, úgy hogy nyíljanak szét a szeletek.
A nyílásba tegyünk sajtot, kakukkfüvet,sózzuk meg,majd olíva olajjal locsoljuk meg, én egy kis vajat is tettem a tetejére.
Egyenként csomagoljuk be alufóliába.
Előmelegített 220 C-os sütőben süssük készre (kb 50-55 percig sült). Az utolsó 5 percben a fóliát megnyitjuk,hogy piruljon egy kicsit meg.
Hagymával kínáltam.
Lehet köretként is enni,de bármilyen salátával akár önálló ételként is megállja a helyét :-).
1. A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd kb. 1 kiskanálnyi sóval ízesített vízben héjában megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és hűlni hagyjuk. Hideg vizet ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot főzés előtt az előző este beáztatjuk. Főzés elején belerakjuk a bazsalikomot, és félig főzzük meg. Kockára vágjuk a szalonnát és a sonkát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű.A babot egy éjszakára beáztatjuk. A szépen megtisztítot sertésbőrkét 30-35 percig előfőzzük; majd ahogy hűl vékony csíkokra vágjuk. (Ezt én eleimtől tanultam; merthogy ezzel a mó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, húsukat mélyen bekockázzuk, vigyázva, hogy a héjukat ne vágjuk át. Besózzuk, félretesszük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Kev...
Elkészítési idő: 1 ó 20 perc Nehézség: Könnyű