A recept (idős néniktől kaptuk ettől eltérni nem szoktunk: 1 liter tej, 1/2 kg liszt, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 5 evőkanál kisütött vaj (a vaj jó minőségű legyen)
1. A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük el a többi hozzávalóval és gyúrjuk egyneművé. 2.Az összeállt tésztát pihentessük hűtőben legalább egy óráig (érdemes kilapítva...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban a kacsamájat a fokhagymával együtt a kacsazsírban nagyon lassan megsütjük. Ha megsült, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ekkor sózzuk és borsozzuk. még a zsírjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nagyon kemény a körte: akkor citromos vízben ¾ keményre főzöm. Kiveszem a levéből a megpuhult körtét, itatóson leszárítom, és egy serpenyőben vajban aranybarnára karamellizálom...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: Könnyű