menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós tepsis burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)

Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .

Jó étvágyat!

Ropogós tepsis burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cinke
Cinke

A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet nem öntjük le róla, hanem abban kanállal összetörjük, aztán annyi lisztet adunk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a krumplipüré. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis lepény
Krumplis lepény

A megtisztított krumplit kockákra vágva megfőzzük. A felszeletelt gombát kis olajon megpároljuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parmigiana di melanzane rakott padlizsán
Parmigiana di melanzane rakott padlizsán

1. A padlizsánból egy éles késsel vágjuk hosszában kb. 4 mm vastag lapokat 2. A szeleteket rétegezzük bele egyszűrőbe úgy, hogy minden réteget szórjatok meg durva szemű sóval. R...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rakott padlizsán
Rakott padlizsán

A padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk, és kis kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk