4-5 db. krumpli ( 60 dkg körül)
egy evőkanál olaj
egy púpozott evőkanál érlelt tehén sajt(parmezán jellegű)
egy mokkáskanál édes nemes pirospaprika
só ízlés szerint
A krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük.
Egy fazékban két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne főjön szét,majd leszűrjük.
Közben a sütőt 180 fokra melegítjük.Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, megolajazzuk, majd belerakjuk a leszűrt krumplit, egy kicsit összeforgatjuk az olajjal és betesszük a sütőbe. ( Lehet rá tenni zöld fűszert, a kakukkfű nagyon finom).
Kb 20 percig sütjük.
Közben lereszeljük a sajtot,összekeverjük a pirospaprikával, ráhintjük a sült krumplira és visszatesszük a sütőbe és rápirítjuk a sajtot.
Forrón tálaljuk. Bármilyen salátával finom. Akár köretként is tálalható.
Tipp: Ízesíthetjük zöld fűszerrel kakukkfűvel,petrezselyemzölddel.
Hús: Az olajat vagy zsírt odateszem melegedni, eközben a hagymát megpucolom, majd burgonyareszelőn lereszelem a zsiradékba. Kis lángon sütöm, nehogy odaégjen, hiszen csak dinszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes- A sütőtököt megsütjük,botmixerrel pürésítjük - Hozzáadjuk az alaplevet,a tejszínt,a fűszereket és összeforraljuk - A tésztát aldente-re főzzük,majd összekeverjük a szósszal -...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítjük az öntetet: a majonézt elkeverjük a zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk. Minden tortilla lapot megkenünk az öntettel, rátesszük a sonkát (amit ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megpucolom, megmosom, egyforma darabokra vágom... A paprikát és a hagymát felszeletelem, olajat forrósítok, megpárolom a hagymát, majd a félkész hagymára ráteszem a papri...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű