30 deka főtt burgonya,
12 deka liszt,
1 vagy 2 tojás sárgája,
só
A 30 deka főtt és szitán áttört burgonyát, 12 deka lisztet, egy vagy két tojás sárgáját, pici sót, összekeverjük s liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat vagy hengereket gyúrunk belőle.
Ha akarjuk, bundázhatjuk tojásba és zsemlyemorzsába mártva, azután forró zsírban kisütjük.
Burgonya krokett tejjel
A tésztához:
1000 g burgonya
150 mli tej
300 g búzaliszt (
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz:
zsemlemorzsa
A kisütéshez:
étolaj
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.
Krumplit hámoz, kockáz, lobogó sós vízben megfőz Leszűr, szétnyomkod, hozzá 10 dkg vaj + 1 dl tej, v tejszín. Serpenyőben 5 dkg vajat halványbarnára hevít, rá a hámozott, apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Szeleteljük fel a zsemlét és vágjuk közel egyenlő méretű kockákra. 2.) Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben, öntsük bele a zsemlekockát. A zsemle magába fogja szívni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót. Közben előmelegítjük a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a rizst tegyük fel főni. Kis lábasban vagy gyorsforraló edényben kevés olajon hevítsük meg a rizs szemeket, amíg "kifehérednek", majd adjuk hozzá azonnal a másfélszeres men...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű