1 kg karfiol
2 db tojás,
8 dkg sajt,
4 dkg vaj,
2 dl tejföl,
só, bors.
1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt, vajjal megkent tűzálló jénaitálba (vagy kis zománcozott lábaskába) tesszük, megsózzuk, borsozzuk. Közben egy kis tálkában felütünk két tojást, hozzáteszünk 2 dl tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot. Megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverve ráöntjük a kelvirágra. Tetejét megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal és elmorzsolunk rajta 4 dkg vajat, közép meleg sütőben piros ropogósra sütjük. A sütési ideje kb 15 – 20 perc. Forrón tálaljuk.
1. A kukorica csutkáról levágjuk a szemeket, a cukkinit lereszeljük, majd 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét. 2. A puffancsok hozzávalóit,(kivéve az olívaolajat) egy aprítóba tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt. Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt. 2. Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megti...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű4 nagy, egész padlizsánt (kb. 2,5 kg) 4-5 helyen kicsit késsel beszurkálok, sütőben, sütőpapírral bélelt rácson 3/4 órán át 200 C fokon megsütök, majd meghámozok, áttörök. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gombát meleg vízben 20 percig áztatjuk és felszeleteljük kedvünkre , csíkokra. Vízben puhára főzzük a rizst. 2 nagy fej hagymát és egy cikk fokhagymát olajon megp...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű