25 dkg főtt tojásfehérje rúd
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
3 tojás
törött bors
reszelt szerecsendió
késhegynyi szódabikarbóna
só
a sütéshez:
kókuszolaj vagy zsír
a tálaláshoz:
saláta
paradicsom
gránátalma stb.
házi majonéz
Az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Az ízesítésnél gazdagon bánjunk a fűszerezéssel, nem baj, ha a nyers masszát túl fűszeresnek érezzük. Minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Teáskanálnyi masszából, nedves kézzel golyót formálunk, végül közepes lángon felforrósított bő kókuszolajban vagy zsírban kisütjük. Salátaágyon, majonézzel kínáljuk.
Hámozott nyers krumplit felkarikáz, hurkapálácára felszúr (vagy egészben felszúr, ÉLES késsel pálcikáig bevágva spirált készít, tepsi szélességig széthúz), sóz, olajjal spriccel,,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük ( figyeljünk, mert a burgonyának több időre van szüksége ). Leszűrjük és krumplitörővel összetö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majo...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: Könnyű