1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
Tojás + kevés víz habverővel hozzá a liszt év víz felváltva és a só Olajos vízben kifőz hideg vízzel öblít kis olajjal beöntött tálban kever, tárol FAGYASZTHATÓ
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű