hozzávalók: Hagyma,
sok fokhagyma
jó húsos szalonna, kockákra vágva
Burgonya, karikákra vágva.
Hagymát, fokhagymát megpárolunk, ráteszünk húsos szalonna- kockákat... ( jó sokat)
ezt is jól megpároljuk...egy tepsiben szétterítve, burgonyakarikákat helyezünk rá.
sütőben ropogósra, készre sütjük
Tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposztát legyalulni, sózni. Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni. Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot. Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük. Közben vék...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, a reszelő durvábbik részén lereszeljük. Megszórjuk a sóval, kicsit állni hagyjuk, míg levet ereszt. Beleütjük a tojásokat, megborsozzuk, alaposan összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű