menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg liszt
egy csom. száraz élesztő
másfél dl viz
másfél kk. só.

Elkészítés:


a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani
12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db)
rudakat formázok belőle (fonható is)
fólia alatt kelesztem,
majd megkenem olivaolajjal, tojással, megszórom borssal, sóval.
sütőben 220 fokon készre sütöm
mártogatóssal fogyasztjuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
308.Csavart kenyér zabpehellyel
308.Csavart kenyér zabpehellyel

Az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe mérem. (Alulra kerül a folyadék, zsíradék, tejtermék, erre a szárazanyagok.) Géppel 10 percig dagasztom. Olajos kézzel kicsit átsimogato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Kenyér
Kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Cipóban sült csülök
Cipóban sült csülök

A csülköt előzőnap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral és 3-4 ek. liszttel elkeverem, a tetejét is megszórom liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Házi kifli
Házi kifli

•Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. •A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. •Pár perc alatt készre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk