maceszliszt, vagy maceszmorzsa
6 db tojás
zsír (legjobb a húsleves tetejéről leszedett fagyos zsiradék)
só,bors, őrölt gyömbér, vegeta, petrezselyem
A 6 tojás sárgáját kikeverem a zsiradékkal, beleteszem a fűszereket.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a fűszeres kutyulékhoz keverem. Ezután annyi macesz - morzsalékot teszek hozzá, hogy kb. palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjak. Ezt min. fél órára pihentetem, amikoris már sűrű, formázható massza lesz belőle. Ekkor golyókat formálok belőle és húsleves lében kifőzöm. Majdnem duplájára fog nőni!
Én külön vegetás vizben szoktam kifőzni, majd leszűrni - így nem lesz zavaros a húsleves.
Kevés olíva olajos sós vízben puhára főzzük a brokkolit. Miután megfőtt össze turmixoljuk majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, mustárt, borsot, tejet és a lisztet tejszínnel be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsom, paprika, uborka, hagyma, fokhagyma keverjük mandula és chili. Szezon tengeri sóval, cukorral, citromlével, borssal. betölt a hűtőszekrényben egy éjszakán át. A következ...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű