menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg fejes káposzta
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
70 dkg kristálycukor
14 dkg só
6 dl 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál borkén

Elkészítés:


A zöldségféléket vékonyra felszeleteljük és egy nagy edénybe rakjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd jól összekeverjük. 24-30 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy nem kell készíteni külön levet. Üvegekbe rakjuk, ügyelve arra, hogy minden üvegbe jusson a saját léből.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, és akár évekig is eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ecetes hagyma
Ecetes hagyma

1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk. 2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket. 3. Sóval, cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
GLUTÉNMENTES: KOVÁSZOS UBORKA KRUMPLIVAL
GLUTÉNMENTES: KOVÁSZOS UBORKA KRUMPLIVAL

A szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Hidegvizes uborka
Hidegvizes uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem. 2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk