50 dkg liszt,
3 dl langyos víz,
2.5 dkg élesztő,
1 t.k. cukor,
1 t.k. só,
1 tojás,
1 e.k. olaj
+ 1 tojás a kenéshez (ez el is maradhat)
A vízben kevés liszt +cukor+ élesztő= felfuttatni, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrni, letakarva duplájára kel. Aztán átgyúrjuk, kis cipókat formázunk (kb 8 db) sütőpapírra tepsibe tesszük és még 20-25 percig pihentetjük. Felvert tojással megkenjük, vagy nem és forró( 200°) előmelegített gőzös sütőben szép zsemleszínűre :D sütjük.
A lisztet beleöntjük egy tálba.a tejet megmelegítjük,és a margarint felolvasztjuk benne.Mélyedést csinálunk a közepébe.Belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzáadjuk a cukrot,és az margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, 15 deka reszelt sajtot, sót, a tojássárgáját és annyi te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat felsorolás szerint tettem a kenyérsütő gépbe (élesztőt a liszt közepébe kell tenni, aztán betemetni), majd elindítottam a dagasztóprogramot (nálam 2 óra 20 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérlisztet átszitáljuk egy keverőtálba. Beleszórjuk a cukrot, a sót az egyik, az élesztőt a másik oldalra és összekeverjük a száraz alapanyagokat. Ha friss élesztőt használsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű