Hozzávalók/ 16 darabhoz. /
1 kg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1,5 kávéskanál só
1,5 evőkanál cukor
15+5 dkg Rama margarin
1 evőkanál citromlé
A lisztet beleöntjük egy tálba.a tejet megmelegítjük,és a margarint felolvasztjuk benne.Mélyedést csinálunk a közepébe.Belemorzsoljuk az élesztőt.Hozzáadjuk a cukrot,és az margarinnal elkevert langyos tejet.Összekeverjük az élesztővel,és liszttel betakarjuk.Hagyjuk megkelni az élesztőt.Ezután fakanállal összedolgozzuk,és jó alaposan meggyúrjuk.Megkelesztjük.Nem túl nagy kör alakúra formázzuk.Így könnyebb elosztani.16 egyenlő cikkre vágjuk.A cikkeket külön -külön feltekerjük a csúcsától kezdve,aztán kissé ellapítjuk.Ismét hagyjuk kelni.Négyzet alakúra nyújtjuk,és az egyik sarkától kezdve feltekerjük és kifli alakúra formáljuk.Az 5 dkg margarint felolvasztjuk,és azzal megkenjük a tetejét,majd sütjük.
Nagyon finom,puha és könnyű tésztája van.
A leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztani ,40 perc pihi. 12 fele osztani,15 perc pihi. Formázni 40 perc pihi. Lespiccelni.Gőzös sütő, 210 fok 25 - 30 perc sütés. Spiccelni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy tetszőlegesen kiválasztott krémleves porból 0,5 l vízzel levest főzünk. Egy kicsit tovább forraljuk, mint ameddig az a leves zacskójára van írva, hogy jól besűrűsödjön. A megfő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű