menu

Családireceptkönyv.hu

Nyers céklasaláta


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db cékla (nyers)
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 evőkanál ételecet (20%-os)
1 csapott teáskanál só - tengeri
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 csapott teáskanál kristálycukor (xilit alapú)
100 ml víz

Elkészítés:


Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni).
A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is.
Elkészítjük az öntetet. (Az arányokat mindenki ízlés szerint változtathatja.) Tálkába rakjuk a xilitet, és az ecetet (lehet kristálycukrot, vagy édesítőszert is használni). Beletesszük a tengeri sót, őrölt köményt, vizet. Majd jól összekeverjük az egészet.
Nagyon finom sültekkel, és halakkal is az elkészült nyers céklasaláta.
Ráöntjük a salátára. Összekavarjuk, majd 10-15 percig pihentetjük a hűtőben.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA
FETASAJTOS CSICSERIBORSÓ SALÁTA

A csicseriborsót a mosogató felett egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk. Egy nagy tálba áttöltjük. Leöntjük az olajjal, rácsavarjuk a citromot, sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babsaláta
Babsaláta

A majonézhez adjuk a tejfölt, citromlevet, cukrot, mustárt és a borsot. Belekeverjük a megfőtt krumplit, apróra vágott hagymát és a lecsöpögtetett babot. A tetejét megszórjuk a v...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom
Májpástétom

A csirkemájat megtisztítjuk. A vöröshagymát elősütjük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, majd amikor egy kicsit összesült, a májat is beletesszük, sózzuk, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás töltött tojások
Medvehagymás töltött tojások

A tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk. A vajból, tejből, lisztből sűrű besamelt főzünk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és szitán vagy szűrőn áttörjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk