- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szóda / víz
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
Összekeverjük az alapanyagokat, míg csomó mentes nem lesz.
Kicsit kiolajozom a serpenyőt egy ecsettel, majd merőkanalanként kisütöm benne a tésztát.
A tejet meglangyosítjuk. Ha túlmelegedett (beletesszük az ujjunkat és sokkal melegebbnek érezzük), akkor hagyjuk egy kicsit hülni! Egy keverőtálba - amibe majd bele fog férni az ös...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűSzitáld a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a sót, a szódabikarbónát, a fűszereket és a felkockázott hideg vajat. Csorgasd rá a mézet és gyúrd addig, amíg morzsálódó masszát nem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKeverjük össze, öntsük a kihűlt keksz alapra és süssük 160 C fokon 60 percig, majd 130 C fokon további 20 percig, de szintén tűpróbát kell végezni, viszont a sajttortánál normális,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sajtos rakott csirkemell elkészítéséhez egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 5 perc alatt félig ro...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes