menu

Családireceptkönyv.hu

Eperfagylalt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl víz,
14 dkg cukor,
15 dkg eper,
1 citrom leve,
1 dl tejszín.

Elkészítés:


A vízbe beleöntjük a cukrot, s addig főzzük, amíg a víz gyöngyözni nem kezd. A megtisztított epret villával széttörjük, belekeverjük a szirupba. Hozzáadjuk a citromlevet, s fagylaltgépben kevertetjük. Tejszínből habot verünk, s amikor az epres massza már elég hideg, hozzákeverjük, és lefagyasztjuk. Mivel az eper nyersen kerül bele, alaposan mossuk meg az eper szemeket, de így megőrizhetjük nem csak a telt és üde színt, de az értékes vitaminokat is!

Eperfagylalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mariann
Cukkinifasírt fokhagymásan
Cukkinifasírt fokhagymásan

A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zabpalacsinta
Zabpalacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalonna pácolva
Szalonna pácolva

A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről. A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A nyers csirkehúst ne mossad le!
A nyers csirkehúst ne mossad le!

Hogyan előzhető meg a fertőzés? A nyers baromfihúst ne mossuk meg és alaposan főzzük, süssük meg! A hús mikrobiológiai szempontból biztonságos belső hőmérséklete min. 74°C le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk