1 kg liszt
6 dkg élesztő
4-5 dl langyos víz - tej keveréke
2 egész tojás
1 evőkanál cukor
só
1 kg liszt, 6 dkg élesztő, kb 4 dcl langyos víz-tej felesben, 1 tojás, kávéskanál cukor, só. Felfuttatom az élesztőt, majd a lisztet elkeverem sóval, bele a tojás és a felfuttatott élesztő a folyadékkal együtt. Mindjárt nem teszem bele az összes folyadékot, van amikor kicsivel kevesebb kell, a liszttől függ. Kidolgozom, utána hagyom kelni minimum fél órát. Ha a duplájára kelt a tészta, kirakom a deszkára, 4-5 felé osztom, és knédlire formázom. Közben vizet teszek az edénybe a knédli párolásához. Ha van pároló. abban készíthető, ha nincs nálunk szokás, hogy a lábasra konyharuha, lekötve, és letakarva egy nagy tállal. Ha a víz forr, rárakok 1 knédlit a párolóra vagy a konyharuhára, letakarom és már fő is. Ha 4-felé vágtam, akkor 25 percig kell párolni, ha 5 felé akkor 20 perc elég. Utána kiszedem, megszurkálom hústűvel, hogy a gőz távozzon. Majd lehet szeletelni.
A héjában főtt krumplit hámozzuk meg, majd törjük össze még melegen a vajjal és a tojások sárgájával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Habzsákba töltve, csillag csővel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megtisztítom: A krumplit karikára vágom, sózom borsozom, a hagymát, paradicsomot, paprikát szintén felkarikázom, a császárszalonnát kockára vágom. A sütőzacskó al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...
Elkészítési idő: 21 perc Nehézség: Könnyű