1 fej lila káposzta
1 fej vöröshagyma
köménymag
babérlevél
vörösbor ecet
cukor vagy méz
só
bors
A káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kevés borsot. Majd a káposztát rárakjuk, meglocsoljuk ecettel, ízesítjük cukorral vagy mézzel. Fedő alatt pároljuk, ízlés szerint puhábbra, ropogósabbra. Utána kevés étkezési keményítőt elkeverünk vízzel és ezzel besűrítjük a káposzta levét. Így nem fog szétfolyni a tányéron és szép selymes, fényes lesz
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy nagyobb tálba a következőket az öntethez: - 3 ek extraszűz olívaolajt - 3-5 gerezd fokhagymát törjük át fokhagymaprésen - pár csepp frissen facsart citromlevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A láboskádat töltsd fel kétharmadig vízzel, dobj bele egy kiskanál sót, majd tedd fel a tűzre forrni. Amíg méltóztatik eljutni a bugyborékolásig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A besózott káposzta 1 órát áll, utána kinyomkodjuk. 2. A zsírba odatesszük párolódni úgy, hogy hozzáadjuk a hozzávalókat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű