menu

Családireceptkönyv.hu

Robi és Pundy mexikói sajtos rizses babja


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 közepes db vöröshagyma (szeletelve)
25 dkg füstölt-főtt tarja (kockázva)
20 dkg gépsonka (kockázva)
20 dkg trappista sajt (reszelve)
40 dkg vörösbab
40 dkg csemegekukorica
3 gerezd fokhagyma (aprón kockázva)
3 bögre rizs
8 dl víz (4 bögre)
2 dl csirke alaplé
1 kávéskanál só
40 dkg gomba
3 ek sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
1 csipet szerecsendió
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál oregánó
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg savanyú káposzta

Elkészítés:


A három bögre rizst kevés olajon előpirítjuk, majd pirítás után 4 bögre vízzel felöntjük, és só nélkül készre főzzük.
A bolognai alaphoz a konzervparadicsomot összekeverjük a szerecsendióval, bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemmel, cukorral, borssal.

A szószhoz a két fej vöröshagymát vékony szeletekre felszeljük, majd a füstölt combbal pici olajon előpirítjuk, belerakjuk az apró kockára vágott gépsonkát, 5-10 percig pirítjuk. Utána felöntjük 2 dl tyúkhús-leves alappal, kb. 10 percig hagyjuk főni. Beletesszük a gombát, majd fűszerezzük 1 kk sóval. Ha a gomba levet enged, beletesszük a babot és a kukoricát, ezt főni hagyjuk fedő alatt. kb 10-15 percig, ha kész, beletesszük a káposztát, majd a bolognai alappal készre főzzük.

A kész rizst jénai tálba tesszük a 3 gerezd apróra vágott foghagymával, reszelt sajttal meghintjük. A kész szószt egy rétegben ráöntjük, majd a maradék sajtot a tetején elosztjuk.

180 C-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fitti rakott bulgur
Fitti rakott bulgur

A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet. A zöldsége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A kenyeret beáztatom kinyomkodom és hozzáadom a húshoz. Sózom, borsozom, majd a pirospaprikát, petrezselymet, tojást, hagymát hozzáadom és jól összegyúrom. A deszkát morzsával megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSŐBEN SÜTÖTT KARFIOL PULYKAMELLEL
CSŐBEN SÜTÖTT KARFIOL PULYKAMELLEL

Elkészítés: A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Forró vízben majdnem készre főzzük és lecsepegtetjük. A húst csíkokra vágjuk és besózzuk, borsozzuk (grill fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barátfüle és nudli burgonyás tésztából
Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk