-3 közepes padlizsán
- 1 tojássárgája
-1 evőkanál mustár
- só
- bors
-1 hagyma
-150 ml olaj
-fokhagyma (én nem teszek bele)
A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat .
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és jól kikavarom, majd hozzáadom az előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.
Lehet sütőben is sütni ,vagy parázson szabadtűzön
A megmosott, meghámozott céklát finomra reszeljük, összekeverjük a szintén lereszelt almával, a fél citrom levével és kikapart húsával, a mézzel, egy kevés köménymaggal, valamint s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMandulás aprófasírt Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük ....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet a tejszínnel és a tojás fehérjével aprítógépben pépesítjük. A húspépbe keverjük a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük. A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a paradicsommal, a hagym...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű