menu

Családireceptkönyv.hu

CSALAMÁDÉ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg káposzta (fehér)
4 db lilahagyma
1-2 piros paprika

3 evőkanál cukor
4 evőkanál ecet (10%-os)

Elkészítés:


A káposztát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni.

A megtisztított hagymát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni.

A paprikát nagyon vékonyra kell vágni és a káposzta (azaz a tál) “oldalában” be kell sózni.

Legalább 20 percig állni kell hagyni, majd jól átgyúrni és kicsavarni.

Fél liter vizet össze kell keverni 3 evőkanál cukorral és 4 evőkanál ecettel. Majd bele kell tenni a (szinte) szárazra csavart káposztát, hagymát és paprikát és jól össze kell keverni, a zöldségeket jól bele kell nyomkodni a lébe.

Már ilyenkor is finom, de ha érik, még jobb lesz. Hűtőben 2-3 napig tartható el.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át. 2. Vágjuk le az uborkák végeit. 3. Az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be. 4. Az üveg aljába tegyük be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hordós savanyúság
Hordós savanyúság

A hozzávalókat összekeverjük és beledobáljuk a különböző zöldségeket . Hűvös , sötét helyen tartjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

A vizet felforraltam a sóval és kihűtöttem. A káposztát leszeltem, gyalultam. Egy 5 L-s tisztított, fertőtlenített üvegbe beletettem a káposztát, közé a fűszereket, majd a tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csalamádé
Csalamádé

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Befőzés > Savanyúságok > Csalamédé Csalamédé recept Galéria (1) Csalamédé Beküldve: 2013.10.11. Kategória: Befőzés Küldte: remi Látták: 76...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk