30 dkg burgonya (puhara fözni, összetörni )
9 dkg liszt
1 db tojas
só ( izles szerint)
Ha kihult a törtburgonya, akkor bele a liszt, tojas só.
Vizes kézzel gombocokat formalunk es bele a levesbe.
Ha feljött a leves felszinere meg par percig fözzuk.
Fedö alatt pihentetjuk.
Kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vinetéket nyílt tűzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, sót, borsot, majonézt ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű