menu

Családireceptkönyv.hu

VARGABÉLES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5
MÁJ
08
Hozzávalók 30 x 20 cm-es tepsihez:



1 cs réteslap (v. leveles tészta)

15 dkg cérnametélt

5 dkg vaj

40 dkg túró

1 dl tejföl

2 db tojás

3-4 ek kristálycukor

2 cs vaníliás cukor

5 dkg mazsola

reszelt citromhéj

olaj a lapok kenéséhez



1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítés:



A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni.

A túrót egy tálba tenni, majd villával kicsit összetörni. Ezután hozzáadni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverni.

A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát beletenni a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd belehelyezni egy réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenni olajjal, majd szintén ráhelyezni egy réteslapot, majd lekenni olajjal és rátenni a harmadik réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra ráönteni a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítani.

A töltelék tetejét befedni egy réteslappal, majd olajjal lekenni és ráhelyezni a második réteslapot és szintén lekenni olajjal.
Végül ráhelyezni a harmadik réteslapot, majd a tetejét lekenni a felvert tojással.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütni. A sütőből kivéve langyosra hűteni. (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)

Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórni, majd ízlés szerint felszeletelni.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

VARGABÉLES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes, gombás-csirkés tészta
Krémes, gombás-csirkés tészta

Olívaolajon süsd át a csirkemelleket, sózd, borsozd. Szintén olívaolajon pirítsd át a gombát és a hagymát, sóval, borssal, egy nagy lábosban. Add hozzá a csirkét. Öntsd fel húsle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiörlésű pizza recept
Teljes kiörlésű pizza recept

Semmi ördöngösség nincs benne, mindent összekeversz, majd gyúrsz egymással. Birkózzatok egymással néhány percig (4-5 perc), s ha már nem ragad a kezedhez a tészta, pakold vissz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos sonkás tortellini mártással
Sajtos sonkás tortellini mártással

A sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-gombás makaróni
Sonkás-gombás makaróni

1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel. 2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a dará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk