60 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tojás
0,5 dl olaj
1 dl tej
kb.2 dl víz
3 dkg élesztő
A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd feltekerem.
Szeletelem, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. Újra kelesztem, ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítem. Sütés előtt még a tetejükre is szórok kevés reszelt sajtot.
18- 20 perc kell nekik, hogy szép pirosra süljenek.
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom,egy nagyobb tálba a lisztet beleszitálom a többi hozzávalókat is hozzáadom,a felfuttatót élesztővel könnyű laza tésztát dagasztunk.Letakarva mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk. Finomabb, ha legalább egy éjszakát hagyjuk állni :) A pogácsákat tetszés szerint szaggatjuk, vagy kockákra vágjuk. To...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelfuttatjuk az élesztőt, a fél bögre tejben (cukor – langyos tej – pici liszt – meleg hely), majd hozzáadjuk a liszthez, tojáshoz. Kézzel dolgozzunk, mert egy kemény masszát kapun...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz