menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli diós


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 rúdhoz :
50 dkg liszt
4 dkg porcukor
csipet só
10 dkg zsír
10 dkg szobahőmérsékletű ráma
2 dkg friss élesztő
2 dl meleg (nem forró) tej
2 tojássárgája
citromhéj reszelve

Töltelék:
30 dkg darált dió
1,6 dl tej
16 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
citromhéj
2 evőkanál rum(sütórum is jó)

Elkészítés:


A tészthához a tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, a citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt, vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk. Picit zsíros, de nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát 2 egyenlő gombóccá alakítjuk. Kinyújtjuk téglalapra, de most nem kell kilisztezni a deszkát. Egyenletesen elkenjük a diós krémet rajta, de a felső részénél kb 2 cm-t kihagyunk. A tészta két szélét behajtjuk 1-1,5 cm-re és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, a hajtás alulra kerüljön. Lekenjük a bejgliket a tojássárgájával, majd a tepsivel együtt betesszük a hűtőbe kb.40-45 percre. Ha megszáradt a tojássárgája a bejglin, lekenjük a tojás fehérjével is és újra hűtőbe tesszük, 30 percre. Ha megszáradt a fehérje is, akkor mélyen megszurkáljuk mindkét bejglit hústűvel vagy fogvájóval két oldalon és a tetején is 4-5 helyen. Előmelegített sütőben sütjük szép barnára. De, ne süssük túl !

Bejgli  diós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valika
Bögrés kuglóf
Bögrés kuglóf

A tojás fehérjét felverjük kemény habbá. A cukrot, vaniliás cukrot robotgéppel kikeverjük. A lisztet, sót és sütőport szintén kikeverjük. Majd a kikevert cukrot hozzáadjuk a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán kuglóf
Dán kuglóf

A tojásokat ketté veszem. A sárgáját a cukor felével ,vízzel , étolajjal kihabosítom . A maradék cukorral a fehérjét felverem ,majd a sárgájához forgatom. A lisztet és a sütőport...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Habcsókos kalács
Habcsókos kalács

Lehet, hogy egy kevés tejet kíván még a tészta, a tojások nagyságától függően. Dagasztás után kelesztés következett, majd lisztezett felületen ketté vettem a megkelt tésztát. Egy-e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós kalács
Diós kalács

1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk. 2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk