20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 5 dkg cukor
töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola
1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és feltekerjük.
3. Én szilikonos sütőformába tettem. 170 fokon, légkverésessel, 30 percig sütöttem.
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz.
A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoltam,majd hozzá gyúrtam minden alapanyagot.Kb 30 percet pihent,mikor kisodortam és felcsíkoztam Két fa sodrófát alufóliával bevontam,megvajaztam olvaszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. 10 deka vajat (zsírt), 6-8 deka cukrot, késhegynyi sót, 2 egész tojást 1 kg lisztet elkeverünk és fél liter (vagy amennyit kíván) langyos tejjel lágy kalácstésztává kidagasztunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót kikeverni a cukorral, majd fokozatosan hozzá a tej és az olaj , majd a pici sóval és a sütőporral elkevert liszt. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett deszkán k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű