2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
Egyébként még a panírozott húsokat is sütőpapíron sütöm! Nemcsak egészségesebb, de nem kell az olajjal bajlódni!
1.Először készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűCsak alá kell a szaftot megcsinálni és közben 10-15 percenként átlocsolni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű