1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.
Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.
A másnapos burgonyapüré pörkölttel így lesz finom mutatós étel. Kivajazott sütőformába leterítjük a burgonyapürét. A pörköltet 2 cikk fokhagymával ledaráljuk, 2 tojás keményre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. A hús szelet közepére rakosgatjuk a töltelék...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepesa hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát -2 részre osztjuk -a húshoz hozzáadjuk a megmosott rizset az egyik rész hagymát +...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA körmöket hosszában kettévágtuk, a csülköket kb. 3 cmes karikára vágtuk, ill. fűrészeltük, majd alaposan megmostam a húsokat. A nagy vaslábosba tettem a zsírt, üvegesre pirított...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes