menu

Családireceptkönyv.hu

Fojtott hús tarjából


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors

Elkészítés:


A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.


Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.

Fojtott hús tarjából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sült burgonypürés pörkölt (maradék)
Sült burgonypürés pörkölt (maradék)

A másnapos burgonyapüré pörkölttel így lesz finom mutatós étel. Kivajazott sütőformába leterítjük a burgonyapürét. A pörköltet 2 cikk fokhagymával ledaráljuk, 2 tojás keményre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Kolbásszal, sajttal és paprikával töltött karaj
Kolbásszal, sajttal és paprikával töltött karaj

A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. A hús szelet közepére rakosgatjuk a töltelék...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsgombócos  édeskáposzta
Húsgombócos édeskáposzta

a hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát -2 részre osztjuk -a húshoz hozzáadjuk a megmosott rizset az egyik rész hagymát +...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körömpörkölt
Körömpörkölt

A körmöket hosszában kettévágtuk, a csülköket kb. 3 cm­es karikára vágtuk, ill. fűrészeltük, majd alaposan megmostam a húsokat. A nagy vaslábosba tettem a zsírt, üvegesre pirított...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk