menu

Családireceptkönyv.hu

Füstölt húsos bableves


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg füstölt hús (ízlés szerinti)
30 dkg bab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
3-4 burgonya
felaprított petrezselyemzöld
3 babérlevél
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és fűszerezzük, fedő alatt főzzük. A meghámozott, felaprított zöldségeket akkor tesszük a levesbe, amikor a bab már majdnem puha. Mikor elkészült hozzáadjuk az ecetet és már kínálhatjuk is. Tejfölt, csípős paprikát, lila hagymát kínálhatunk mellé.1

Füstölt húsos bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olaj...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Attila
Brokkili, póréhagyma, gomba, krémleves
Brokkili, póréhagyma, gomba, krémleves

Margarint megolvassza. beleteszi a megmosott zöldséget Átpirítja Só, bors (fehér), 2 kanál lisztel éppen átpirítja kevergetés mellett. Felönti hidegvízzel, kavargatás mellett...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Miso ramen leves
Miso ramen leves

Tegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára. Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben. Adjuk hozzá a wakame p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Bazsalikomos paradicsomleves recept
Bazsalikomos paradicsomleves recept

1 A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.2 Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk