fejenként egy-egy sertésborda
só
bors
zsiradék
egy szép fej karfiol
2 dl tejföl
1 tojás
A bordákat kicsontozzuk, jól kiklopfoljuk, sóval, törött borssal bedörzsöljük és kevés zsiradékon ropogósra sütjük. Közben sós vízben roppanósra főzzük a karfiolt, és rózsáira szedjük. Kizsírozunk egy mély, tűzálló tálat beleterítjük a karfiolrózsák felét, erre egymás mellé fektetjük a kisütött hússzeleteket és karfiollal befedjük. A tejfölbe egy tojássárgáját és a pecsenyezsírt keverjük, a karfiollal rakott tálra öntjük és sütőben szép pirosra sütjük. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.
A vöröshagymát megpucolva apróra vágom és kevés olajban(félig ellepje a hagymát)megdinsztelem. A darált húst,az egész tojást, az előfőzött rizst,sót,borsot,dinsztelt hagymát az ol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesHúsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malac bőrős felét éles késsel sűrűn beirdaljuk, és a hús mindkét oldalát nagyon alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A húsos oldalát egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Természetesen kevesebb húsból, kisebb átmérőjű csavarással is elkészítheted, mint a videóban. A lényeg az ötlet. Lapogasd ki a húst, sóval, borssal befűszerezd, ken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű