500 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 gerezd fokhagyma
100 g búzaliszt (BL55)
2 csapott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
A sütéshez
300 ml étolaj
A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Én robotgéppel csináltam, sokkal gyorsabb.
Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével beletesszük a masszát, kissé ellapítjuk, majd mindkét oldalát arany barnára sütjük.
A burgonyákat felkockázni és forró vízbe megfőzni. Ha kész van leszűrni és hozzáadni a többi alap anyagot majd krumpli nyomóval pépesíteni. Sütőpapírt picit olajjal meg kell kenni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplikat hámozzuk meg, vágjuk fel kockákra, majd főzzük őket puhára. Egy nagyobb tálban egy villa segítségével törjük össze a krumplit, majd adjuk hozzá a keményítőt, lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfozzuk héjában Hulni tesszuk A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű