menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács pudingtöltelékkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
900 g rétesliszt
9 dkg élesztő
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek étolaj
3 tojás felvert habja

A krémhez:
fél liter tej
2 csomag kakaós pudingpor
25 dkg porcukor
4 ek kakaópor
250 g margarin

Elkészítés:


A szokásos módon elkészített kelt tésztából készül: az élesztőt pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleöntjük a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kelesztjük. Mikor megkelt, 10 cipót formálunk. Egyenként kisodorjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémet a következő módon készítjük el: fél liter tejben megfőzzünk 2 csomag kakaós pudingot, 25 dkg porcukrot és 4 ek kakaóport. Még melegen hozzákeverjük a margarint.
Felcsavarjuk a krémmel megtöltött tésztát és kettesével összefonjuk. A tepsiben kicsit pihentetjük. Tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 180-220 fokon megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.receptnaplo.blogspot.hu/2012/09/fonott-kalacs-pudingtoltelekkel.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaludka valília sodóval
Aranygaludka valília sodóval

.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA
NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA

Těsto vymícháváme tak dlouho, aby se nelepilo na stěny a případně dle potřeby ještě přisypáváme mouku, je-li těsto řídké, nebo mléko, je-li naopak tuhé. Jakmile bude tuhé při zaděl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Meggyes bukta
Meggyes bukta

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
DIÓS MINIKALÁCS
DIÓS MINIKALÁCS

A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, ráöntünk 1 dl langyos tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót meg a re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk