1 csokor kapor
3 ek liszt
5 dkg margarin
1 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
só
őrölt fehér bors
citromlé
cukor
víz (v. tej)
A kaprot jól megmossuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe a margarint felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és világos színűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük, és még pár percig kevergetve tovább pirítjuk.
A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízbe, (tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült mártás) majd a kapros liszthez öntjük, és állandó keverés mellett simára keverjük.
Ezután ízesítjük a borssal, citromlével és egy pici cukorral, majd pár percig szép lassan főzzük, és közben többször megkeverjük.
Végül állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, és alaposan kiforraljuk. (Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom.)
Tálaláskor főtt krumplival, virslivel, ricottás-baconös csigával, vagy éppen sült és főtt húsokhoz is kínálhatjuk.
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/05/kapor-martas.html
Ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd öntsük rá a sűrített paradicsomot, és egy kevés vizet. Az apróra vágott paprikaféléket szórjuk bele a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymákat felkockázzuk, és magas falú keverőpohárban vagy egy edényben ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk a paradicsompürét és az olívaolajat, majd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNéhány kanál lisztből és tejből sűrű tésztát (tági) keverni, forrásban levő tejbe belekeverni, sóval ízesíteni. Van, aki cukorraI ízesíti. Főtt húshoz ették.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű