1,5 kg-os csirke
5 dkg vaj
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 citrom
2 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
só, bors
A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon (vajon) hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk. Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrezselyemgyökeret, és egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk. Meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és a csirkedarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük. Levébe keverjünk egy citrom levét. Egy pohár tejfölbe elkeverünk egy kávéskanál lisztet, besűrítjük vele a mártást, felforraljuk, és a csirkedarabokra öntjük.
Nem fontos egész csirke, lehet csak mell, comb, vagy vegyesen.
Zsiradék gyanánt lehet vaj és olívaolaj keverék. Finomabb lesz talán így.
Krumplit felkarikázni, sózni. Gombát felszeletelni+ só, oregánó. Csirkemellet felszeletelni, sózni, borsózni. Paprikát, pórét felkarikázni, só+ kakukkfű. Brokkolit rózsákra szed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirke mellet felkockázzuk,a hagymával és a fűszerekkel egy pörkölt alapot készítünk. 2. Ha már puha a hús,bele reszeljük a sajtot és átforraljuk a tejföllel.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA májat alaposan és teljesen megtisztítom minden sallangtól, csirkeszívtől, hártyától és egyéb undi dologtól, és kisebb darabokra vágom. Az olajat felforrósítom serpenyőben (a VOK...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke alaplé főzése 25 perc alatt elkészült, a csirkemell csontból és a combból. A csirkehusit kockákra vágom, a zöldséget aprítom. Hagymán és fokhagymán a csirkét kissé megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű