1 kg burgonya, 50 dkg darált hús, 8 dkg vaj, 3 dkg reszelt parmezán, őrölt szerecsendió, 2 tojás, pirospaprika, só
1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük.
2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót.
3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe tesszük és ráhelyezzük a pirospaprikás, elõzõleg megpárolt darált húst.
4. Forró sütõben 20-25 percig sütjük.
elkészítés A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverj össze 15 dkg reszelt édesburgonyát 2 tojással, maréknyi szezámmag liszttel, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymaporral, és kókuszzsírban süss ki belőle pogácsákat. Tálald tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon megpirítom, közben felkarikázom a virslit. Bele teszem, kicsit ezt is pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, sót, borsot, el keverem és gyorsan kb 3 deci vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű