uborka, 2 cs száras kapor, literenként 1 ek só, 1 szelet kenyér
1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük.
2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban lerakjuk, tetejére újabb cs kaprot teszünk.
3. Az üveg nagyságának megfelelő mennyiségű vizet – literenként 1 ek sóval – felforralunk, és forrón az uborkára öntjük.
4. Egy sz kenyeret teszünk még rá, kistányérral lefedjük, és a napra állítjuk.
5. Ha az uborkák már sárgásak, áttetszők, kivesszük az üvegből, leöblítjük őket, és saját levüket rászűrve üvegtálban hideg helyre állítjuk.
Ha még nem próbált a napsütésben uborkát érlelni, kövesse a receptet: mosson tisztára egy, a család befogadóképességéhez méretezett befőttes üveget. Alulra szeleteljen egy meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyamatosan lehet belerakni, ahogy érnek a belevalók. Mindent alaposan megmosni és 4-5 helyen megszurkálni hústűvel, hogy a lé belülről is átjárja. Kb 1-2 hét alatt beérik és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üveg aljára kapor, arra gyalult káposzta, és belevágva kb. 6 gerezd fokhagyma. Forró sós vizet öntök rá. Tetejére kaprot és kenyeret teszek. FONTOS, hogy a kenyeret egy nap utá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű