12 db kisebb zöldpaprika, só, őrölt bors, 0,5 dl olaj, 18 dkg rizs, 2 db KNORR zöldségleves kocka, 1 db nagy pritamin paprika, 1 cs petrezselyem, 25 dkg eidami sajt, 1 dl olívaolaj
díszítéshez: friss petrezselyem
1. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, és belül sóval, borssal fűszerezzük.
2. A forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízzel, és belemorzsoljuk a zöldségleves kockákat.
3. Ha felforrt megkeverjük, és fedővel letakarva, takaréklángon 20 percig pároljuk.
4. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kockákra vágott piros paprikát, a sajtot, és az aprított petrezselymet.
5. Jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat.
6. Az olívaolajat tepsibe öntjük, belefektetjük a paprikákat, és 200 C-os sütőben néha megforgatva, minden oldalukat pirosra sütjük.
7. Tálaláskor a töltött sült paprikákat tányérra fektetjük, friss petrezselyemmel díszítjük, és forrón kínáljuk.
Sós vízben kifőzöm a spagettit.Felaprítom a hagymákat.Kockákra vagy csíkokra vágom a többi zöldséget.Mély serpenyőben vagy wokban,olajon megpirítom a hagymát hozzá adom a többi zöl...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes