40 dkg trappista, 6 db kockasajt (tejszínes, lágy, kenhető), 20 dkg vaj, kb. 20 dkg felvágott (téliszalámi, vagy füstölt sonka, vagy párizsi vagy főtt comb), 3 - 4 szem kicsi ecetes uborka (nyáron 1 - 2 szem kicsi TV paprika, vagy 1 - 2 szem paradicsom)
1. Edénybe vizet forralunk, majd ha felforrt, félrehúzzuk és beletesszük 20 percre a 40 dkg trappistát, fedővel letakarjuk (a víz lepje el!).
2. Közben elkészítjük a tölteléket: a kockasajttal elkeverjük a vajat, a nagyon apróra vágott felvágottat és uborkát.
3. A trappistát kivesszük a vízből, és gyúródeszkán kb. 1/2 cm-re nyújtjuk.
4. Rákenjük a tölteléket, és felcsavarjuk.
5. Alufóliába tesszük és lehűtjük.
6. Tálaláskor 1/2 cm szélesre szeleteljük.
1. A paradicsomokat megmossuk, szárral szemközti, gömbölyű felükről levágjuk a kalapkájukat. 2. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. 2. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. 3. A juhtúrót simára keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz