menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttekercs


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg trappista, 6 db kockasajt (tejszínes, lágy, kenhető), 20 dkg vaj, kb. 20 dkg felvágott (téliszalámi, vagy füstölt sonka, vagy párizsi vagy főtt comb), 3 - 4 szem kicsi ecetes uborka (nyáron 1 - 2 szem kicsi TV paprika, vagy 1 - 2 szem paradicsom)

Elkészítés:


1. Edénybe vizet forralunk, majd ha felforrt, félrehúzzuk és beletesszük 20 percre a 40 dkg trappistát, fedővel letakarjuk (a víz lepje el!).

2. Közben elkészítjük a tölteléket: a kockasajttal elkeverjük a vajat, a nagyon apróra vágott felvágottat és uborkát.

3. A trappistát kivesszük a vízből, és gyúródeszkán kb. 1/2 cm-re nyújtjuk.

4. Rákenjük a tölteléket, és felcsavarjuk.

5. Alufóliába tesszük és lehűtjük.

6. Tálaláskor 1/2 cm szélesre szeleteljük.

Sajttekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tzatzikivel töltött paradicsom
Tzatzikivel töltött paradicsom

1. A paradicsomokat megmossuk, szárral szemközti, gömbölyű felükről levágjuk a kalapkájukat. 2. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Varsói töltött karaj
Varsói töltött karaj

A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemell saláta
Csirkemell saláta

Egy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Aszpikos sonkatekercs
Aszpikos sonkatekercs

1. A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. 2. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. 3. A juhtúrót simára keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk