2,5 kg uborka, kapor, só, szalicil
1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell.
2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, megszikkasztjuk – azaz konyharuhán szétterítve hagyjuk megszáradni.
3. Az üvegbe alul kaprot teszünk, majd uborkát, erre kaprot, így rétegezzük, amíg az üveg meg nem telik. A tetejére kaprot teszünk és rászórunk egy késhegynyi szalicilt.
4. Két liter vizet 6 dkg sóval felforralunk, és az uborkára töltjük.
5. Szorosan lekötjük és 5-6 napra meleg helyre tesszük. Ez alatt felforr, zavaros lesz, majd később letisztul. Az üveg tetejére tegyünk kifacsart vizes ruhát, nehogy a lekötő papír - celofán - kirepedjen.
Az üvegeket jól mosd és öblítsd el, majd várd meg, míg lecsepegnek és megszáradnak. A fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Régi praktika, hogy könnyebben megszabadulhatsz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész keveréket 3-4 dkg sóval keverjük össze és 24 órán át hagyjuk pihenni. Közben is keverjük meg néha. 2. Ezután nyomkodjuk ki, lehetőleg úgy, hogy a zöldségszeletek ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy 1 nagy uborkás üveget. Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. Erre pakolom a megmosott és felhasított uborkát. A tetejére szinté...
Elkészítési idő: 3 nap Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű