menu

Családireceptkönyv.hu

Sült gyöngyhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint

Elkészítés:


1. A hagymát megtisztítjuk.

2. Alaposan megmossuk, és papírtörülközőn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!)

3. A 190 fokra felhevített olajba beletéve addig sütjük, amíg a hagyma külső rétege már színesedik, de még nem barnul (5-6 perc).

4. A barnára sült hagyma nagyon nehezen emészthető, ezért ügyeljünk arra, hogy időben leszűrjük.

5. A lecsöpögtetett hagymafejeket tálon szétterítjük és hagyjuk kihűlni, csak ezután hintjük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal.

6. Jól össze is keverjük, majd tejföllel vagy kefirrel leöntve fogyasztjuk.

Sült gyöngyhagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Magyaros bulgur
Magyaros bulgur

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a bulgurt és kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, borsozzuk. A bulgurt kb. 10 percig főzzük fedő a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burgonyarózsák a sütőből
Sajtos burgonyarózsák a sütőből

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettévál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Hideg újkrumplisaláták
Hideg újkrumplisaláták

Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos sült rizsgolyó maradékból
Sajtos sült rizsgolyó maradékból

A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk