50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint
1. A hagymát megtisztítjuk.
2. Alaposan megmossuk, és papírtörülközőn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!)
3. A 190 fokra felhevített olajba beletéve addig sütjük, amíg a hagyma külső rétege már színesedik, de még nem barnul (5-6 perc).
4. A barnára sült hagyma nagyon nehezen emészthető, ezért ügyeljünk arra, hogy időben leszűrjük.
5. A lecsöpögtetett hagymafejeket tálon szétterítjük és hagyjuk kihűlni, csak ezután hintjük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal.
6. Jól össze is keverjük, majd tejföllel vagy kefirrel leöntve fogyasztjuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a bulgurt és kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, borsozzuk. A bulgurt kb. 10 percig főzzük fedő a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a parmezánt és egy tojást. A másik tojást kettévál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű