menu

Családireceptkönyv.hu

Tojás tekercs


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 db tojás, 1 ek vaj, 1 ek tejszín, olaj, só

Elkészítés:


1. Vékonyan olajazzunk ki egy serpenyőt, üssünk bele 3 tojás fehérjét, kicsit sózzuk meg.

2. A sütőt melegítsük 80 °C-ra, tegyünk be alulra egy tálba vizet és így gőzben süssük a fehérjéket 8 percig. Vagy kis lángon, vastag talpú serpenyőben, alatta lángelosztó lemezen is megsüthetjük. A lényeg, hogy ne barnuljon meg sülés közben. A fehérjéket nem kell összekeverni sütés előtt.

3. Kész fehérjéket tegyük át egy tányérra, amit előzetesen folpackkal letakartunk (ez majd a feltekerés során nyújt segítséget).

4. A töltelékhez 3 sárgáját habverővel keverjük össze 1 fehérjével.

5. Serpenyőben olvasszunk fel 0,5 ek vajat és kis lángon, folyamatos kevergetés közben süssük meg, mikor kész vegyük le a tűzről és azonnal keverjünk hozzá 0,5 ek hideg vajat és 1 ek tejszínt.

6. A megmaradt 1 db tojás sárgájából a tekercs díszítését készíthetjük el. Egy fazék gyöngyöző vízbe nyomjuk bele vékony sugárban egy zacskóból (egy sarkát vágjuk le). Főzzük 1 percig, lyukas kanállal szedjük ki és mártsuk hideg vízbe, majd szedjük egy tányérra.

7. Állítsuk össze a tekercset, a folpack segítségével szorosan zárjuk össze. Díszítsük a sárgája "szerpentinnel", egy kis petrezselyemmel.

Tojás tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pöttyös gomba
Pöttyös gomba

1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és az aljukból egy keveset levágunk.. 2. A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk, és a belsejét egy kanál segítség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ

A bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Franciasaláta szeletelve
Franciasaláta szeletelve

Elkészitjük a franciasalátát,megfőzzük a tojásokat,a leirás alapján megcsináljuk a zselatint is. Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal,belesimitjuk a saláta felét.Hosszában ráh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kocsonya
Kocsonya

1. Egy nagy fazékban hideg vízben (adagonként kb. 4 dl) odateszem a megtisztított húsféléket, a sóval és a fűszerekkel együtt. 2. Puhára főzöm. 3. Tetejét kicsi állás után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk